Интервю на Дафи Мартинова от Рентекс пред Economy.bg

Интервю на Дафи Мартинова от Рентекс пред Economy.bg />

HR специалистът на фирма Рентекс - Дафи Мартинова се включи в една от най-посещаваните рубрики на онлайн издание Economy.bg . Тя, както и много други специалисти в тази сфера отговарят на въпроса „Кой е любимият Ви въпрос, който задавате на интервю за работа, и защо?“ . Повечето HR мениджъри имат любим въпрос, който обичат да задават по време на интервю за работа и с който целят да научат нещо повече за кандидата извън обичайните и клиширани въпроси.

Кой е нейният, какво цели с него и как тълкува отговорите, можете да видите в кратка извадка от статията :

„За мен интервюто е двустранен процес, преценка за мен и преценка за кандидата. Затова аз се стремя във всяка една среща с човек, независимо за каква позиция кандидатства, той да се чувства комфортно, да е спокоен, разговорът да върви леко и да е максимално искрен. Задавам различни въпроси: за личностни качества, за квалификационни умения, за професионален опит, за търговски инстинкт. Винаги се опитвам да има повод кандидатът да се усмихне, да разчупя леда, да не се чувства като на изпит. Питам:

Какви са вашите най-големи постижения? – хората говорят с въодушевление за успехите си. Доколко това, което ми разказват, е свързано с изпълнителна мисия или иновативна идея, или ръководна функция, аз преценявам кои са силните страни на кандидата и дали отговаря на очакванията ми.

Любимият ми въпрос, който задавам на всички интервюирани, е финалният. След като предоставя достатъчно информация за ценностите и екипа на „Рентекс“,  детайлите на работата, задълженията на служителя и кариерното развитие, което предлагаме, аз питам кандидата:

Какво мислите за работата, която предлага „Рентекс“?

По реакциите на човека срещу мен, по това колко се замисля в отговора и на база разговора от интервюто аз лесно разбирам как ще се впише в екипа, доколко работата е желана, доколко е ентусиазиран за тази позиция. Моята идеология е: ако човек има желание, всяка цел е постижима. Желаната работа носи удовлетворение, което е предпоставка за дългосрочно партньорство.“

Благодарим за интереса към нас на колегите от Economy.bg и разбира се на колегата ни Дафи Мартинова за страхотното представяне!