Вишка под наем - Какъв вид и модел да изберем?
Вишка под наем - Какъв вид и модел да изберем?

13.01.2022

вишка, вишка под наем, артикулираща вишка под наем, телескопична вишка под наем, ножична вишка под наем, работна платформа, вишка хармоника

Независимо дали търсите нова или използвана подемна работна платформа или вишка под наем за вашия по-краткосрочен проект, от решаващо значение е да знаете изискванията на работата – и вашето оборудване – преди да инвестирате.

Различните вишки служат за различни цели, от достъп до труднодостъпни места до повишаване на ефективността на управлението на складовите наличности; вашият проект ще определи каква вишка ще служи най-добре на вашите цели. Прочетете, за да решите какъв вид вишка ще бъде идеален за следващата ви работа.

Въпроси, които да си зададете, преди да наемете вишка

  • Вашият проект е на закрито или на открито?
  • Ще имате ли нужда от тежкотоварна вишка за неравен терен или компактна работна платформа за тесни складови пространства?
  • Какви вертикални и хоризонтални разстояния ще се покриват от вашата машина?
  • Какво е общото тегло, което вишката под наем ще трябва да издържи – включително материали и персонал?

Отговорите на тези въпроси ще ви дадат яснота в процеса на наемане на оборудване. С отговорите на тези въпроси и дефинираните изисквания за оборудване, следвайте нашето изчерпателно ръководство за наемане на вишки, за да решите каква работна платформа е най-подходяща за вашия проект.

Кога трябва да използвам електрическа ножична вишка?

Електрическите ножични вишки са най-лекия вид работни платформи, които работят най-добре при проекти за управление на инвентара и събиране на запаси в склад с равномерна повърхност на настилката. Електрическите ножични вишки са леки и компактни, обикновено побират до 2-ма души  + товар до 360кг. Това означава, че тези машини работят добре за по-малки складове, в които не се изисква повдигане на тежък товар. Това обикновено е най-евтиният вариант, когато трябва да изключите използването на стълби и скелета.

Електрическите ножични вишки са подходящи:

  • Когато искате да намалите разходите и да повишите ефективността на процесите за управление на складовите си запаси
  • В закрити помещения, изискващи нисък просвет и минимални вредни емисии
  • При леки, вертикални проекти за повдигане на равни повърхности

 Кога трябва да използвам дизелова ножична вишка?

Ножичните вишки са кръстени на кръстосаните метални опори, които се удължават, за да повдигнат платформата вертикално. Тези здрави подемни работни платформи могат да се справят с вашия проект за складова инвентаризация или вашия проект на открито на неравен терен, в зависимост от източника на захранване и модела, който изберете.

Ножичните вишки могат да бъдат както електрически така и дизелови. Дизеловите ножични вишки, които Рентекс ЕООД отдава под наем, могат да достигнат височина от 17 метра с товар до 700кг.

Дизеловите ножични вишки, могат да преодоляват неравни терени с технология за задвижване на 4 колела.

Дизеловите ножичните вишки са най-подходящи:

  • При работни места, които са предимно вертикални; някои модели са оборудвани с малки удължителни палуби
  • Задвижвани от двигател: При работни места на открито, които изискват транспортиране на оборудване по всякакъв терен и изискват само вертикално повдигнати платформи
  • При необходимост от повече хора на самата платформа

Каква е разликата между електрическата и дизеловата артикулираща вишка?

Артикулиращите вишки позволяват маневреност в труднодостъпни работни места. Тези работни платформи са отлични помощници в тесни, претоварени зони, в които трябва да заобиколите препятствия като надземни тръбопроводи и тръби.

При избора на правилната вишка под наем, вземете предвид вашите изисквания за емисии; можете да избирате между вишки, задвижвани от двигател, които предлагат значителна мощност и мобилност при неравен терен, и електрически вишки с шарнирно-съчленена стрела, които са тихи и устойчиви в закрита зона с равномерна повърхност.

Използвайте електрическа артикулираща вишка:

  • При проекти, които включват труднодостъпни зони и претоварено работно пространство
  • В склад с тесни ъгли, затворени пространства и има изисквания за малко смущения на звука
  • Когато изискванията за работна височина варират до 14 метра
  • Когато сте вътре и не искате да се натрупват отровни емисии

Използвайте дизелова артикулираща вишка:

  • При проекти на открито, където препятствията отгоре пречат на директния достъп до работната ви позиция
  • Когато натрупването на емисии от двигателя не е проблем на вашата работна площадка
  • Когато трябва да достигнете работни височини от 12 до над 30 метра надморска височина
  • За преодоляване на неравен терен на строителна площадка или когато имате нужда от стрела със задвижване на 4 колела

Кога трябва да използвам телескопична вишка?

Телескопичната вишка има по-голям хоризонтален обсек от артикулиращата вишка, тъй като стрелата не е шарнирно-съчленена, а просто стърчи от основата по права линия. Операторите трябва да имат директен достъп до работната позиция с помощта на повдигащи и телескопични функции. Тези вишки под наем предлагат работни височини от 12 до доста над 30 метра с максимална височина на повдигане, до момента, от 56 метра при най-големите модели.

Изпълнители, които търсят широк обхват и не се ограничават до тясно пространство, ще намерят телескопичните вишки за полезни при подмяната на скелето. Въпреки че не са толкова гъвкави като артикулиращите вишки, тези работни платформи имат много висока производителност в мащабни проекти на открито.

Използвайте телескопична вишка:

  • На външни работни площадки, изискващи по-големи вертикални и хоризонтални разстояния
  • Когато се придвижвате по неравен терен до строителна площадка или когато имате нужда от стрела със задвижване на 4 колела
  • Когато работите от разстояние
  • Когато искате да увеличите мощността и скоростта на вашата работна площадка

 

Ако се нуждаете от съдействие при избор на машина, свържете се с представител на Рентекс на тел. 0878 450 400, email: hire@rentex.bg или изберете удобна за вас база.

 

За повече информация, въпроси и актуални цени под наем натиснете някой от линковете по-долу:

АРТИКУЛИРАЩА ВИШКА ПОД НАЕМ

ТЕЛЕСКОПИЧНА ВИШКА ПОД НАЕМ

НОЖИЧНА ВИШКА ПОД НАЕМ