Валяк под наем може да използвате за уплътняване и компактиране на почва, чакъл, асфалт, в строителството на пътища. Рентекс предлага ръчноводими валяци, траншейни валяци и двубандажни валяци под наем. Всички валяци, с които разполагаме са с вибрация. Ефективността на работа при валиране зависи от тонажа на валяка и ширината на бандажа. Освен, че можете да наемете самостоятелно валяк без оператор, ние можем да Ви осигурим извършване на услуга с валяк, при която ви подсигуряваме оператор.

Двубандажните валяци са вибрационни и имат оросяване на бандажите, за да се запази асфалта свеж и да не залепва по бандажите. Този тип валяци под наем са подходящи за асфалтови и пътни проекти, а също така намират приложение при уплътняването на пясък и фракция.

Траншейните валяци под наем са подходящи за ВиК проекти за уплътняване на траншеи. Те се използват основно за уплътняване на почви и подготовка на траншея за полагане на тръби. Благодарение на грайферите на бандажите те преодоляват големи наклони. Всички траншейни валяци под наем са оборудвани с дистанционно управление, което позволява управление на траншейния валяк от разстояние и го прави напълно безопасен за работа в траншей.

Рентекс предлага широка гама от валяци под наем - двубандажни валяци, еднобандажни валяци, траншейни валяци под наем.