Често задавани въпроси

Ако имате въпроси или се нуждаете от допълнителна информация за наем на техника от Рентекс, можете да откриете своя отговор тук или да се свържете с нас.

 


1. Защо да наемате машини от нас?

Фирма Рентекс е лидер на пазара за отдаване на лека и тежка строителна механизация. Ние разполагаме с оргомно разнообразие от машини, групирани в 26 основни категории. При нас можете да откриете над 1000 машини на склад. Можем да реагираме на Вашите нужди във всеки един момент. Рентекс е доказан и надежден партньор за над 3000 фирми и голям брой частни лица. Нашите услуги Ви спестяват време, както и пари за закупуването на нужната Ви техника.

Всички наши машини са сервизирани и са под постоянен контрол и наблюдение с цел, отстраняване на всякакви повреди, които могат да попречат на вашата работа. 

 


2. Какви документи са нужни, за да наема техника от Рентекс?

За да наемете техника от Рентекс са нужни следните документи: 

За фирми: 

 

 • Копие от Актуално състояние 
 • Копие от Съдебно решение
 • Булстат
 • Документи на МОЛ (лична карта), или пълномощно на опълномощеното лице 
 • Печат на фирмата

За частни лица:

 

 • Лична карта 
 • Шофьорска книжка 
 • Документи на автомобила превозващ машината
 • Депозит 

Повече информация можете да прочетете ТУК


3. Какъв е размера на депозита на машините?

При наемането на машини и оборудване от Рентекс е нужно да заплатите депозит в размер на описания за всяка машина, както и авансово плащане в размер на дните, за които наемате оборудването. Депозитът служи като гаранция за това, че оборудването ще бъде върнато в състоянието, в което е взето от нас. При връщане на оборудването в състоянието, в което сте го приели, получавате Вашия депозит обратно. 


4. Как се таксува наема на машини?

Наемната цена се определя съответно за следните периоди:

 • Цена на Ден (всеки изминали 24 часа):Наета Техника и Продукти за общ период на договора по-малък от Седмица (268 часа)
 • Събота и Неделя (Уикенд  Пакет):Наета Техника и Продукти след 16:00 ч. всеки Петък и върнати до 10:00 ч. всеки Понеделник.
 • Седмица (268 часа):Наета Техника или Продукти за периоди кратни на Седмица (268 часа)
 • Месец (календарен месец – 28 до 31 дена): Наета Техника или Продукти за периоди кратни на Месец (Календарен месец 28 до 31 дена)

5. Какво е работното време на Рентекс?

От ПОНЕДЕЛНИК до ПЕТЪК: 08:30 - 17:30
В СЪБОТА: 08:30 - 13:00
НЕДЕЛЯ - ПОЧИВЕН ДЕН


6. Мога ли да платя по банков път или с кредитна карта?

Депозитът и наемът за техника от Рентекс може да бъде преведен по банков път.

Плащането с карта в офиса на Рентекс е възможно.


7. Можете ли да бъде извършена доставка на наета техника до обект?

Рентекс предлага доставка на техника до посочен от Вас адрес на територията на страната. Може да се свържете с нас, за да получите цена за транспорт, която зависи от разстоянието и типа на превозвания продукт. 


8. Какво да направя, ако машината се повреди по време на работа?

При повредена техника по време на работа сте длъжни да ни уведомите незабавно и да преустановите ползването на машината. Вие трябва да върнете техниката до наш склад за Ваша сметка, независимо чия е вината за повредата. Посещение от наш служител на обект за отсраняване на повредата на място се таксува.

Повече можете да прочетете ТУК

 


9. Каква е моята отговорност за наетата техника?

Оборудването, което сте наели остава под Ваша отговорност до неговото връщане в склад на Рентекс. Вие отговоряте за това, наетата техника да бъде изправна, да се експлоатира според инструкциите, да не бъде обект на кражба и други недобросъвестни действия от Ваша страна или от страна на трети лица.

 


10. Какво се случва, ако машината се повреди, счупи или липсва част от нея?

При наемането на техника от Рентекс се извършва процес на предаване на техниката и инструктаж за работа. Техниката се предава в работещо, технически изправно състояние и с пълно оборудване. В случай на повреда, причинена от Вас Рентекс ще таксува ремонта на техниката, липсващите части и други прилежащи събития по отремонтирането на машината.

 


11. Как да резервирам машина?

Можете да резервирате машина през сайта на Рентекс като натиснете бутона "Изпрати заявка" срещу конкретната машина или се обадите в нашия офис. Вашата заявка ще бъде обработена от нашите сътрудници.