Мотокарът: всичко, което трябва да знаете
Мотокарът: всичко, което трябва да знаете

10.12.2021

мотокар под наем, газокар под наем, електрокар под наем

Мотокарът

Мотокар, може да не ви хрумне веднага, когато мислите за строителна техника. Въпреки това, подобно на ножичната вишка или телескопичният товарач, мотокарите са мощни повдигащи и преместващи машини, които могат да помогнат за транспортирането на материали както отвътре, така и отвън.

Какво е мотокар?

Мотокарът се нарича още електрокар, газокар. Мотокарът е предимно индустриално превозно средство, което използва двустранно разклонено предно приспособление за повдигане на материали. Често този материал е върху дървена платформа или палет.

Вилиците често се използват за преместване на продукти и материали, които са на палет или друга платформа. Мотокарът има способността да повдига материал нагоре и надолу. За разлика от други машини, които могат да бъдат снабдени с разклонено приспособление – като телескопичен товарач – мотокарът е полезен за проекти, които изискват често преместване на материал.

За какво се използва мотокарът?

Има много различни видове мотокари и всички те имат свои собствени приложения и предимства. Като цяло мотокарът се използва за повдигане, преместване и транспортиране на материали.

За какво се използват мотокарите в строителството?

В строителството, индустриалните мотокари се използват за преместване на материал през обекти и разстояния. На строителни обекти - тухли и дърво, както и плочки и други вътрешни строителни материали често се доставят на палети. Те са лесни за изпращане, когато са опаковани заедно. Когато бъдат доставени на място, мотокарът може да ви помогне да ги преместите до мястото, където са необходими.

Тъй като тежкотоварните машини като телескопични товарачи и дори челни товарачи могат да бъдат снабдени с вилица, не виждате често реални мотокари на строителните обекти. По-специално, телескопичният товарач е страхотен подемен помощник, защото може да повдига както нагоре, така и навън, което позволява лесно транспортиране на материали до различни нива на проекта.

Мотокари в складовете

Причината, поради която мотокарите са толкова полезни за складовете, е, че позволяват съхранението на насипни продукти, все още опаковани за изпращане. Поради тази причина мотокарът всъщност е два пъти по-актуален в строителната индустрия. Използват се за преместване и товарене на материали, за да бъдат готови за преместване до строителна площадка. Въпреки че може да не се виждат толкова много на реалните сайтове, те все още са много ценни за индустрията, за да поддържат ефективността и производителността.

 

Ако и вие се нуждаете от такъв отличен помощник в подемната работа, ние от Рентекс сме готови да съдействаме в избора ви на мотокари под наем. Разполагаме с мотокари от 1,5тона до 5тона. За повече информация, въпроси и актуални цени под наем натиснете линка по-долу:

МОТОКАР ПОД НАЕМ