Артикулираща Вишка - Информация
Артикулираща Вишка - Информация

24.11.2021

артикулираща вишка, артикулираща вишка под наем

Какво представлява Артикулиращата вишка?

Вид подемна платформа, артикулиращите вишки позволяват както хоризонтален, така и вертикален обхват. Те са полезна част от оборудването за работа на открито, промишлени дейности и строителни проекти. Тези вишки позволяват по-голям обхват от ножичните вишки (тип хармоника), но обикновено имат по-малка работна платформа.

За какво използваме Артикулираща вишка?

Артикулиращите вишки правят достигането на трудни места и височини по-лесно от всякога. Осигурявайки по-сигурно работно пространство на големи височини, отколкото със стандартна стълба или асансьор, те осигуряват безопасен начин за извършване на работа на всяка височина.

Основни принципи на Артикулиращата вишка

Основните компоненти на артикулиращите вишки са платформа или кофа с дълго рамо, което е прикрепено към здрава основа. Рамото се управлява от хидравлична система за повдигане, която му позволява да се разтяга и нагоре, за да пренася хора или материали до нови височини. Вишките тип артикулация имат рамена, които се огъват, докато при телескопичните вишки те са прави.

Каква е разликата между Артикулираща и Ножична вишка?

Друг вид подемна платформа е ножичната вишка (тип Хармоника). Разликата между двете е, че вишката хармоника се движи строго и само нагоре и надолу, докато артикулиращата вишка позволява достигане напред и в зависимост от типа на рамото – може да осигури по-гъвкаво движение на височина.

 

Приложения в работата

Всеки път, когато даден проект изисква работа на големи височини, изпълнителите най-често избират да наемат артикулираща вишка. Повишената стабилност, лесната мобилност и по-високите възможности предлагат безопасност на работниците, трудещи се на височина, и могат да помогнат за постигането на по-ефективен проект.

Артикулиращите вишки могат да бъдат полезен инструмент при изпълнение на проекти, включващи височинна работа. Тези проекти включват, но не се ограничават до:

  • Издигане на скеле
  • Бране на плодове във ферми
  • Боядисване на стени и тавани
  • Осветителна работа
  • Монтаж на климатици
  • Ремонт на покриви
  • Подреждане на складове
  • Прекарване на електроинсталации
  • Издигане на рекламни табели

 

Ако и вие се нуждаете от такъв отличен помощник в работата на високо, ние от Рентекс сме готови да съдействаме в избора ви на вишка под наем. Разполагаме с артикулиращи вишки от 12 метра до 26 метра височина. За повече информация, въпроси и актуални цени под наем натиснете линка по-долу:

Артикулираща Вишка Под Наем